Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I77v58o 81B28o53u35š81e

22. 5. 2020 10:29

Když už chcete být takový puňťa, tak II světová válka skončila až 15. srpna 1945.

0 0
možnosti

I12v22o 18B47o82u21š89e

22. 5. 2020 10:34

A ještě, můžete jmenovat někoho, kdo zarytě mlčí o roli hitleroského Německa?

0 0
možnosti

Jaltská konference nic neporcovala, není o tom jediný dohledatelný důkaz. Němci říkají, že uznávají vinu. Jen je dnes historie doplněna o úlohu SSSR, Hitlerovského spojence, který napadl Polsko 14 dní po Německu, vpadl do Moldávie, Finska a Pobaltí. Povraždil desetitisíce Poláků a až do roku 1941 dodával Hitlerovi pro válku vše potřebné - 50% sovětského exportu šlo do Německa. Že pak jeden vrah zabil po rozkmotření toho druhého z něj nedělá anděla. Mimochodem SSSR uznal Protektorát Čechy a Morava i fašistický Slovenský stát.

0 0
možnosti

Už vidím, jak je v řece tonoucí a volá o pomoc. Už mu chce pomoct jeden, ale tonoucí od něj záchranu nechce, protože byl kdysi členem KSČ. Pak se objeví další dva politicky vhodnější kandidáti a tonoucí se vyptává, co pak budou požadovat za záchranu a jestli ho to nebude stát mnoho?

Trošku nereálná situace, že? Prostě jsme se topili a byli jsme rádi, že nás z té vody někdo chce tahat. I když bylo jasné, že to není z čistého altruismu. Taky se mohlo stát, že by Hitler nebyl poražen na hlavu a nějaký državy mu zůstaly po mírové dohodě.

1 0
možnosti
Foto

Tady se hodí fousatý vtip o slavíkovi, který letěl moc vysoko, takže zmrzl a spadl na zem. Šla kolem kráva a upustila na něj kravinec. Ten slavíka zahřál, takže rozmrzl a vystrčil hlavičku ven. Šla kolem kočka a slavíka vytáhla. A sežrala.

Poučení: čím vysoko vyletíš, tím hlouběji spadneš. Není každý nepřítel, kdo na tebe kálí, a není každý přítel, kdo tě z exkrementu tahá.

1 0
možnosti

tak oni němci měli taky lepší bojovou techniku, jak děla tak kanony tanků. než ruský tank dojel 5 jich bylo zničeno, proto asi takové ztráty.

2 3
možnosti

...protože přeci rozumí všemu a ví jak to v Praze fungovalo...;-D

1 0
možnosti

Na řečnickou otázku obvykle autor neočekává odpověď, protože odpověď minimálně on sám zná. Je trochu zvláštní, když odpověď neznáte a nechcete ji vědět, možná podvědomý strach z poznání, či prozření, nevím.

Osvobození Rudou armádou následně nepřineslo našemu národu nic dobrého a rok 68 už jen potvrdil stav druhou okupací. Nelze se divit, že ti co trpěli se nemohou dívat na krvavé modly okupanta. Bohužel se i dnes najde řada kolaborantů proti vlastnímu národu a vlastním obětem. Je úplně jedno, kde se toto v naší zemi děje, jen holt Praha byla zatížena nejvíc a je i nejvíc viditelná, to je vše.

3 3
možnosti

M19i27l42a62n 66K63e88s79l

11. 5. 2020 18:57

První volby v roce 1946 byly svobodné a demokratické.Zvítězili komunisté.Proč?Lidé měli v paměti krizi za první republiky a okupaci.Do voleb dá se říci,že u nás byla demokracie.po volbách se to potom zvrtlo.Nesvádějme,že za vše,co bylo potom může jen sovětský svaz.

1 0
možnosti
Foto

Na otázku z nadpisu se dá odpovědět třeba tak, že komunální politici se přirozeně zaměřují na místní politiku a místní dějiny. Pro komunální pražské politiky jsou to to místní politika a místní dějiny Prahy. Že jim občas chybí nadhled je věc jiná, ale nikoliv nepřirozená.

1 0
možnosti

Proč se mluví hlavně a především o Praze? Protože jde o pomníky v Praze odkazující na osvobození Prahy, resp. pomoci pražskému povstání. Iniciátory a realizátory kritizovaných rozhodnutí, ať už v případě Koněva nebo vlasovců, jsou komunální politici, zastupitelstva městských částí. Jde o komunální téma, kterému se kvůli poměrům v celostátní politice a vzrůstající asertivitě a agresivitě Kremlu přisuzuje celonárodní a dokonce mezinárodní význam. Souhlasím s vámi, že váleční hrdinové a válka není černobílá. Toto by se dalo tesat do kamene. Na příkladu vlasovců je tato univerzální pravda více než zřejmá, protože zločiny, které páchali "mimo Prahu", jim nikdo neodpáře, stejně tak jako zločiny sovětské moci a její armády. Na rozdíl od vás si ale nemyslím, že dochází tady k jejich adoraci, a naopak popírání nepochybných zásluh RA. Takto to možná rámují bulvární a proruská média, někteří politici a diskutéři na sociálních sítí. Já to ale vnímám jako snahu očistit naše všeobecné historické povědomí od nánosů komunistické propagandy a je logické, že se to děje dnes po 30 letech od revoluce, když minimálně v pražské komunální politice dochází ke generační výměně. Praha si zaslouží důstojný pomník, který uctí oběti zapojené do osvobození Prahy od nacistů, a to nejen z řad civilistů, vlasovců, ale i vojáků RA. Solitérní socha sovětského maršála, který byl osvoboditel a zároveň okupant, takovouto vhodnou připomínkou není.

7 5
možnosti

Řezník, Černá, Potoček,...to je sestavička.

1 2
možnosti

A89l84e35š 45N80o16v27á39k

11. 5. 2020 11:00

v německých dějinách hraje velkou roli dobytí Berlína, u nás zase dobytí Prahy... na rozdíl od Němců tomu říkáme osvobození...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Novinář a publicista, autor divadelních nedramat a různého psaní, zpracovatel dotačních projektů, režisér, herec, výpravčí a kdo ví, co ještě...

Seznam rubrik