Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J83i42r75i 67T38i50c83h48y

24. 8. 2018 18:01

Oni ti multikulturove a levicacti fasiste se vtiraji vselijakymi, zdanlive nicotnymy zpusoby, az nas uplne ohloupi a ovladnou.

1 0
možnosti
Foto

No tak co se týče Jamese Bonda, tak tam se už spekulovalo o mnoha variantách. Například byla myšlenka, že jej bude hrát žena. Ostatně, proč ne? Autor předlohy, pan Flemming ve svých knihách nijak nespecifikoval ani barvu pleti ani pohlaví agenta. I když na druhou stranu, musíme si přiznat, že už by to nemělo tu originální formu. Ale nejde jen o Bonda. Není tomu tak dávno, co jistý hejkal jménem Michael Jackson toužil zahrát si postavu Edgara Alana Poea.

3 0
možnosti

U reálných historických postav by se měla barva kůže ctít. Proto také, když Evropané točí film o někom černé pleti, buď si na to pozvou černošského herce, nebo patřičně namaskují bělocha. Nedávno jsem viděl životopisný o Rayi Charlesovi a nedokážu si představit, že by ho hrál běloch. James Bond je fiktivní postava, takže toho může hrát třeba i Indián, nebo Aboridžinec. :-)

3 1
možnosti
Foto

Já mám na STB HDD natočeno několik filmů k Shakespearovskému výročí a ve filmu Jindřich V. hrál vévodu z Yorku černoch.

1 0
možnosti

Opačne to ale nefunguje. Predstavte si, že by Othello bol beloch a Jago černoch. A zasa by černosi pindali. Jago- ten zlý a zákerný? Nikdy! Pravidlo číslo 1. Černoch je VŽDY dobrý. To on je vždy obeťou. Pravidlo 2. Beloch je sviňa z princípu!

5 0
možnosti

Jak by přijali příznivci Václava Havla, kdyby ho hrál ve filmu herec jiné barvy pleti? Asi by záleželo, zda by ho hrál dobře.

Mimochodem, Carmen Jones, je také pěkná podívaná.

3 1
možnosti
Foto

Proč ne? Pokud budou v Grónsku inscenovat zmíněného Othella, tak bude mít hlavní protagonista prostě eskymácké rysy. Totéž naopak Desdemona v Nairobi bude jako bota.

Zvykněme si, že svět se změnil. Možná se podobně na některé nově věci dívali lidé před 100 lety a kroutili hlavou, že přeci v roce 1801 bylo všechno tak jasně přehledné....

5 4
možnosti

D49a24v73i27d 72H24o47r78á43k

24. 8. 2018 10:04

Pane Vodvářko, jak napsal výše nějaký Host, tak skutečně to přirovnání herečky z Nairobi je poněkud nevhodné.

Shodou okolností jsem při svém zahraničním pobytu působil v těchto oblastech, ale s podobným hrubým přirovnáním, nás občanů jiných rysů a barvy pleti, jsem se tam nesetkal.

To Vaše přirovnání je skutečně nevhodné a zavádějící už i ke skutečnosti, že v současné době již nejsou v nabídce boty pouze černé, či hnědé, ale nabídka obuvi obsahuje celé spektrum barev od čistě bílé až po Vámi patrně záměrně a rasisticky myšlené tmavé.

0 1
možnosti

Host

24. 8. 2018 8:26

Mě by se tedy skutečně nelíbilo, kdyby pana exprezidenta Havla hrál herec tmavé pleti, ale mám dojem, že on, jako autor absurdit všeho druhu, by se určitě bavil výborně.;-D

4 0
možnosti
Foto

Je vskutku zábavné sledovat, jak někteří všem výjeví své uzpůsobení nevidět dál než ke svým vidlím...ruku v ruce s šíří svého kulturního rozhledu a logiky podprůměru. V průběhu věků vznikla dramatická díla zivotopisneho formátu...filmová díla...A jak hry, tak filmy překračují hranice statu onoho tvůrce nejen v rámci kontinentu...ale i kontinenty...věřte, že proto vzniká pojem světová literatura a světové drama. A tak je mi líto všech Japonců i Afričanů i Mexičanů, kde ve velkých metropolích hrají divadlo o Verdim o Galileovi...nebo cosi ze shakespearovskych dramat jeho Jindřichů. Berou si tam dovolenou a zkouší se s ryze evropskými hereckými tvářemi. Máte to v hlavě fakt hezky srovnané.

4 1
možnosti
Foto

No já nevím, ale mám dojem, že o Bondovi jako černochovi se spekulovalo už někdy před patnácti lety ještě před Danielem Craigem.

2 1
možnosti

Host

24. 8. 2018 7:46

Chvíli jsem přemýšlel nad Václavem Havlem v perexu. Potom jsem si našel Vaše předchozí blogy a bylo jasno. Další bylo, vyguglit si ty odstraněné busty. No, nepodařilo se. Ale budu se snažit.

1 0
možnosti

Kdo jsou to ti hosté, kteří se v posledních dnech rojí v každé diskuzi? To je nějaká novinka pro ty, kdo chtějí zůstat v anonymitě?

11 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Novinář a publicista, autor divadelních nedramat a různého psaní, zpracovatel dotačních projektů, režisér, herec, výpravčí a kdo ví, co ještě...

Seznam rubrik