Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Projekt mírové sousedské koexistence započatý koncem 40-tých let zeměmi Beneluxu, BRD, Francie a Itálie se osvědčil. Prvopočátkem to bylo Evropské společenství pro uhlí a ocel v r.1950. Z něho vývojem vzniklo EHS v r.1957 podpisem Římské dohody. Pak začátkem 70-tých let přistoupily tam ještě 4 země a vznikla tím Evropská unie. Evropský parlament ze zástupců tehdy 10. států vznikl r.1978. Samozřejmě brzy se ohlásili tzv. Anti-Evropani a toto setrvává dodnes. Samozřejmě vývoj od r.1957 se neobešel bez nějakých chyb a chyby se vytvářejí i dodnes. Situace po logickém krachu bolševického bloku je v EU samozřejmě jiná, než byla počátkem 50-tých nebo 60-tých let. Tehdy se stále ještě držely mravní a morální křesťanské zásady. Vyžaduje to teď reformu a s tímto souhlasí všechny členské země. Nejvíce se hloubky reformy bojí levicové a liberální partaje, které přijaly a prosazovaly v EU multikulturní vizi, která Evropě škodí. Ale tomu se tyto strany nevyhnou.

0 0
možnosti
Foto

Nevím jak dlouho jste na světě, ale já už jsem zažil bolševickou přestavbu, očekávat reformu desítek let starého molochu a ještě si myslet, že přijde tak nějak sama nebo ji vyvolá opatrné popichování v internetových diskusích, je velice, opravdu velice naivní.

5 0
možnosti
JV

Pokud jste pracoval na sociálních projektech, tak byste měl vědět, že jsou o ničem. Zhruba za tři miliony "vyškolí" deset sociálně znevýhodněných, jak si hledat práci. Pokud jsou v projektu dotace na tréninková místa, tak je na tři až šest měsíců zaměstnají. A tím to končí. Tzv. udržitelnost projektu je nula. Pokud se promptně pro velký úspěch nepožádá o další projekt. Takže v 99% jsou to vyhozené peníze.

Dotace máme od roku 2004, nevšiml, že by v problémových skupinách nastala podstatná změna. Pouze jsem zaznamenal vznik nových NGO. Právě za účelem žádostí z ESF.

5 0
možnosti
Foto

Dotace EU jsou nástrojem k tomu, aby se náš stát a jeho občané dostali do absolutní závislosti a aby zde zdomácnělo povědomí, že bez toho aby nám na cokoliv přispěla EU, tu nic nepostavíme nebo nezrealizujeme. A vše je k tomu i nasměrováno, počínaje zásadním podfinancováním rozpočtů malých obcí, které do nich dostávají pouze nezbytné minimum na financování svého aparátu ale vylučující jakoukoliv investiční akci. Pokud malá obec chce něco postavit, musí si na to sehnat sponzory, to v tom lepším případě, nebo se zapojit do nechutných a podvodných tahanic o eurodotace. Občanům je pak billboardovými kampaněmi podsouváno, že z EU milosti a velkodušnosti a jejích peněz (blbost, jsou to peníze ukradené jinde, kde by mnohdy posloužily lépe a účelněji) je zbudováno to, či ono. Cudně už se nezmiňuje, že díky takovéto akci byl jejich obecní úřad nucen se zadlužit tak, že na dalších deset let mohou na cokoliv zapomenout.(to v případě, že se podaří bez zádrhelů vše splatit)

4 1
možnosti
JV

Další podstatná věc je, že programovací období končí tuším v roce 2020 a pak budeme čistými plátci. Takže všechno budeme splácet. Všechny cyklostezky, rozhledny, informační centra a podobné vymoženosti. R^

5 1
možnosti
Foto

považuji EU za skvělý projekt vedený neschopnými blbci.

4 1
možnosti
Foto

Proto by mělo být Bruselské hnízdo rozpuštěno a sjednocení Evropy ponecháno evoluci, ne politickým rozhodnutím.

2 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Novinář a publicista, autor divadelních nedramat a různého psaní, zpracovatel dotačních projektů, režisér, herec, výpravčí a kdo ví, co ještě...

Seznam rubrik