Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nevidím důvod, proč platit neziskovky, aby mi mohly říkat, že jsem pitomec!

Bohužel – označení NEZISKOVKA je trochu zavádějící. Neprávem se tak hází do jednoho pytle ti, kteří jsou opravdu společnosti prospěšní, s jinými, o jejichž zájmech se to až tak říct nedá. 

Neziskovkou jsou třeba i dobrovolní hasiči nebo poskytovatelé nezbytných zdravotních a sociálních služeb, které není stát sám schopen v plné míře zajistit. A právě těmi se zastánci nepřehledného pelotonu neziskových organizací ohání. Záměrně se pak opomíjí jiné, jejichž hlavním smyslem se zdá být zajištění pohodlného živobytí osob v nich zaangažovaných. A to je ten lepší případ. Neškodný. Nezřídka jdou totiž doslova ‚po krku‘ těm, z jejichž daní si osobují svůj podíl s nezadatelným pocitem, že na ty prachy mají prostě právo! Jaký to dává smysl?

Našinec je jen přízemní póvl a není s to rozhodovat, co je pro něj dobré. Nesmí říct, koho v tomto směru NECHCE podporovat, a čemu by naopak ze svých daní přihodil víc. Opačně hlasům neziskovek je dovoleno plebejce peskovat, vychovávat a převychovávat, předestírat jim věci ještě nedávno morálně nepřijatelné a nekonečným omíláním mantry všechny připravovat na to, že se stanou společenským ususem. Naučíme se respektovat pedofilii, protože je to přece jenom lidská úchylka, za kterou nikdo nemůže. A LIDSTVÍ je to hlavní zaklínadlo. Přistoupíme na to, že nám propaganda neziskovek bude dokola vtloukat do hlavy naše provinění, jelikož se snažíme sami o sobe postarat, ač i třeba ateisté, žijeme v dimenzích historických křesťanských hodnot, chodíme do práce, díky čemuž, mimo jiné – odvádíme daně, z nichž jsou podobné neziskovky centrálně podporovány. Ale asi je to ŠPATNĚ!

V denním kalupu zas až tak není toho času chodit po roztodivných demonstracích, a když je chvilka, radši ji prožijeme se svými nejbližšími. Nejsme tím pádem tolik slyšet, neběhají za námi kameramani televizních zpravodajství, a asi by bylo pro titulní stránky novin nezajímavé fotit člověka, který prostě pracuje, aby kvůli němu nemuseli o to víc pracovat ostatní, a nebyl tak nějak společnosti na obtíž.

A stejně je to ŠPATNĚ! Je to začarovaný kruh. Bez toho, abychom žili normální život, který nikoho neohrožuje, nevynucuje si ústupky, nežádá privilegia, by nemohly existovat ani zmiňované neziskovky, které peníze ze společnosti vysávají na to, aby těm, jež je do společné kasy svými daněmi vkládají, spílaly, vyzývaly k získávání majetku ‚sexistických hovad‘. A to vše za veřejné finanční podpory. I když třeba zpětně donátoři udělají TY, TY, TY, kostky jsou vrženy a co se stalo – nejde odestát. Každý zářez na pažbě dobrý. A příště? To se uvidí, ale třeba to postoupí už do takové fáze, kdy si správci veřejných zdrojů NETROUFNOU peníze nevysolit, protože by měli PROBLÉM. Furt jsou přece nějaké volby…

Co se ale stane, až časem, aby byl klid, se většina lidí přihlásí k nějaké té menšinové komunitě? Stejně, jako se kdysi vstupovalo do KSČ, ať můžou děti na studia nebo mě nevyhodí z práce? Začne kolotoč schůzování a dobrovolně povinných politických agitek, kdy už nebude čas na nic jiného? Otázka je, kdo to bude všechno platit! Respektive – kdo vydělá na to, aby BYLO z čeho platit…

Abych ale řekl sám za sebe – mnohem víc si sebe pořád vážím za to, že se nesnažím být někomu na obtíž, chci se postarat sám o sebe i svoji rodinu, ctít západní křesťanské hodnoty a snažit se víc dávat, než brát. Vůbec mi při tom nevadí, že se asi nikdy díky tomu neobjevím v televizním zpravodajství nebo nebude nikdy moje fotka na titulní stránce novin, či prestižního časáku! Je to problém?

Autor: Miloslav Havelka | pondělí 20.8.2018 7:55 | karma článku: 42,86 | přečteno: 2612x
  • Další články autora

Miloslav Havelka

Těhotenství trvá devět měsíců, ať už jsou rodiče bohatí jakkoliv!

Je to bez diskuze. Movitější rodiče mohou svému potomkovi poskytnout materiální zázemí, lépe vybavený pokojíček, či mnohem dražší hračky. Také během těhotenství si mohou dopřát kvalitnější předporodní péči.

29.1.2021 v 9:36 | Karma: 11,96 | Přečteno: 488x | Diskuse| Politika

Miloslav Havelka

Ohrožení svobody slova nebo spíš ohroženi svobodou slova?

Jak málo stačí. Pouhá záměna jednoho písmena za dvě jiná a význam celé fráze se promění k nepoznání. Ohrožení svobody slova a ohroženost svobodou slova jsou dva naprosto diametrálně odlišné pojmy.

22.6.2020 v 11:27 | Karma: 31,82 | Přečteno: 765x | Diskuse| Politika

Miloslav Havelka

Po čem nic, toho se Brusel hned chytí. Budeme, jako Slováci, slibovat věrnost EU?

Společnou deklarací, kterou v Den Evropy 9. května společně podepsali tři nejvyšší představitelé Slovenska, oficiálně zpečetili svoji oddanost Evropské unii a NATO. Máme se bát, že to bude napříště vyžadováno?

22.5.2020 v 9:17 | Karma: 37,47 | Přečteno: 1170x | Diskuse| Politika

Miloslav Havelka

Odhalením ruského zabijáka si možná chtěla BISka napravit reputaci, pověst ji ale doběhla

Kauza ruského agenta, který s tajemným kufrem přicestoval do Prahy, aby odstranil tři nepohodlné komunální politiky, se táhne už dlouho. Co bylo skutečně na jejím začátku, se můžeme jenom domnívat.

14.5.2020 v 8:21 | Karma: 44,49 | Přečteno: 4444x | Diskuse| Politika

Miloslav Havelka

Proč se pro některé politiky II. světová válka scvrkla na boj o Prahu?

Otázka je jen řečnická. Sám to nevím a nemám ani tušení, z jakého důvodu to neustále mám poslouchat. Bohužel ty, kteří se dnes staví do rolí vykladačů dějin, jakoby nic z toho, co se dělo za posledním pražským barákem, nezajímalo.

11.5.2020 v 9:48 | Karma: 39,00 | Přečteno: 1191x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Novinář a publicista, autor divadelních nedramat a různého psaní, zpracovatel dotačních projektů, režisér, herec, výpravčí a kdo ví, co ještě...

Seznam rubrik