Ovlivňováni amerických voleb? Možná jen důkaz, že šíbři Clintonové byli větší břídilové!

31. 01. 2017 9:47:13
Je to asi všude na světě stejné. Po prohraných volbách se nehledají důvody vlastního neúspěchu, ale vnější nepřítel, který zhatil cestu k jinak zaručenému úspěchu. A mají to stejné i v USA.

Už od okamžiku NEVYVEDENÉ prezidentské volby v USA se všude možně poukazuje na ty, kteří udělali čáru přes rozpočet jistému vítězství Hillary Clintonové. A Bůh suď – podle všeho na vině si nebyla sama, potažmo její volební mašina a dosavadní podíl na aktuální politice USA, ale imaginární KDOSI, kdo ovlivňoval volby odkudsi zvenčí.

Pravda, viník byl jasný hned. I když k tomu neměl nikdo žádné důkazy, byly to přece útoky vedené z Ruska. To je přirozeně jasná věc. Zaobíral se ale někdo tím, že stejné útoky byly třeba vedeny i opačným směrem, tedy v neprospěch Donalda Trumpa, a výsledek je pouze ten, že volební šíbři Clintonové to celé zbabrali? Nebo chce mi snad někdo namluvit, že ze strany volebního týmu Hillary to byl navýsost čestný boj? Vždyť nepokrytě ji podporovaly sdělovací prostředky a svým způsobem se pokoušela o zmanipulování voleb v její prospěch i naše veřejnoprávní média. Tomu se říká jak, když ne snaha o ovlivňování veřejného mínění v předvolebním boji?

Myslím, že propagandisté ať Clintonové nebo Trumpa si nemají co vyčítat. Spíš se nabízí otázka, zda se normální Američani na hloupé řeči nevykašlali a jednoduše nezvolili svého prezidenta podle nejlepšího vědomí a svědomí. Ono i neustálé zoufalé poukazování na to, že ve skutečnosti měla kandidátka demokratů víc voličů, konfrontované s dalšími informacemi, že pro ni hlasoval téměř milion zemřelých, v některých případech voliči hlasovali opakovaně a další dávali hlas, ačkoliv nejsou občany USA... Asi už by bylo lepší se v tom víc nebabrat!

To Angela Merkelová na to šla fikaněji. Před pár dny proběhla zpráva o tom, že na německé volby jsou údajně připraveny útoky vedené z Ruska vůči současné kancléřce. Takové sdělení se ale vždycky hodí. Buď: 1/ Merkelová volby projede a prohlásí se, že se potvrdila jejich slova; nebo: 2/ Merkelová vyhraje a zkonstatuje se, že má natolik silnou podporu, že ani útoky ji nezlomily; anebo: 3/ Už teď se ví, že se dá na kancléřku vytáhnout spousta nehezkých věcí, proto se předem oznamuje - nevěřte ničemu, co by jí stavělo do špatného světla, bez ohledu na to, zda je to pravda nebo není.

Pozadu jsme ale nezůstali ani u nás. Sociální demokraté oznámili, že ke spolupráci na volební kampani oslovili agenturu, které ‚dělala‘ volby Obamovi a Clintonové. Proč? Nechci být hnidopich, jenom mám podezření, že tato spolupráce byla HUJERSKY spaktovaná ještě v době, kdy jiná varianta, než vítězství Clintonové, se nepřipouštěla. A tu bylo potřeba se ukázat, na čí straně partaj stojí, kdo je jejich vzorem a modlou, koho budou poslouchat na slovíčko. Nyní, když se sociální demokraté se svým spojenectvím veřejně pochlubili, je to spíš k smíchu. Ale co už se dá dělat, už je to uděláno, už je to hotovo.

Co k tomu všemu dodat? Politické elity odtržené od reality dávají asi větší váhu propagandistickým agenturám, než selskému rozumu voličů. No a pak se nestačí divit...!

Autor: Miloslav Havelka | úterý 31.1.2017 9:47 | karma článku: 28.51 | přečteno: 568x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.48 | Přečteno: 206 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.76 | Přečteno: 209 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.94 | Přečteno: 619 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 55 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1416

Novinář a publicista, autor divadelních nedramat a různého psaní, zpracovatel dotačních projektů, režisér, herec, výpravčí a kdo ví, co ještě...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...